Kattungar/Omplacering

 

 

Då och då söker vi fodervärdar till nya avelskatter.

Som halvfodervärd betalar du endast en del av kattens försäljningspris. Resten betalar du med en tjänst. Tjänsten innebär bland annat att du håller katten i avels- och utställningsskick åt uppfödaren, samt låter uppfödaren ha tillgång till katten vid exempelvis utställning, parning, födsel, avelstester osv. under fodervärdstiden. I övrigt har du katten precis som din egen. Fodervärdstiden avslutas antingen efter överenskommen tid eller efter överenskommet antal kullar. Då övergår katten helt i din ägo.


Vi söker dig som bor i Nyköping eller Katrineholm med omnejd. Du får gärna vara avels- och utställningsintresserad,tidigare erfarenhet är dock inte ett krav. Vi ser gärna att det finns en (kastrerad) kattkompis i hemmet.

 

Låter detta intressant? Kontakta oss för mer information om hur du blir fodervärd.

 

En kattunge från oss är:

 

-Minst 12 veckor gammal vid flytt
-
Vaccinerad mot kattpest och kattsnuva

-Testad med "kolla-masken-test" samt avmaskad vid behov

-Veterinärbesiktigad

-Chipmärkt

-Registrerad i SVERAK och har stamtavla

 

Vill du köpa kattunge från oss?

 

-Vi tillämpar "intresselista". Kontakta oss för att bli uppskriven på den. Vi håller dig då uppdaterad om vad som händer, i alltifrån parning till förlossning beroende på vid vilken tidpunkt du väljer att skriva upp dig, och när kattungarna sedan är redo att ta emot besök så bokar vi in ett besök.

 

-Vi tillämpar inget kösystem. Rätt katt till rätt hem är mycket viktigt för oss och vi litar mycket till vår egen magkänsla.

 

-Berätta vad du har för förväntningar på ditt kattungeköp. Är du avels- eller utställningsintresserad eller vill du ha en gosig sällskapskatt? Tänk efter noga och var framför allt ärlig med vad du vill med katten. Då är chansen som störst att du får en katt som passar dig.

 

-Vill du köpa avelskatt så vill vi ha kontakt med dig långt i förväg, helst innan kullen är född. Vi ser helst att du är registrerad uppfödare men andra överenskommelser kan ordnas om vi känner att du är rätt person. Vi vill aldrig se våra katter eller deras avkommor i så kallad "backyard breeding", eller blandrasavel.

 

-Katter som inte ska gå i avel ska kastreras vid ca 6 månaders ålder, eller tidigare. Då mår katterna som bäst och man undviker att olyckor händer.

 

-Vi vill följa upp kattungarna och ha fortsatt kontakt med dig och kattungeköpare även efter det att kattungen flyttat. Vi hjälper gärna till om du har frågor eller problem.

 

-Vi säljer helst inte katter som rena utekatter. Kontrollerad utevistelse såsom koppelpromenader eller inhägnad kattgård är däremot någonting som vi ser som mycket positivt. Eventuellt kan utevistelsen diskuteras med RÄTT köpare som vi tycker har optimala förutsättningar boendemässigt.

 

-Är du allergisk och vill köpa kattunge av oss måste du först testa din allergi hos oss eller hos annat testhem innan du får tinga en kattunge.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Intresserad av att köpa kattunge?

 

Läs gärna nedan vad du kan förvänta dig av oss som uppfödare, samt vad vi förväntar oss av våra köpare.

S*Villa Daphne Miagoma